– Duiven, 13 december 2018 –

Binnenkort meer nieuws over mijn tweede boek Vredebreuk dat naar verwachting in 2019 zal verschijnen. Houd mijn social media en deze website in de gaten.

Alvast een tipje van de sluier:

“Twee villa’s staan een doodlopend straatje. Het zijn moderne gedrochten met torens en grote ramen. Huizen waarvan de mensheid blij is, dat er maar twee van zijn en ook nog eens verstopt achter bomen. Verderop razen de auto’s over de provinciale weg, nietsvermoedende chauffeurs die wel een zinvol leven hebben.
In de villa’s wonen twee stellen. Jasper en Jantine tegenover Boris en Deborah. In niets lijken ze op elkaar, behalve hun voorliefde voor gemene streken in hun langlopende vete. Als valse penselen beschilderen ze elkaars huizen met eieren, verf en vooral haat.
De apotheose lijkt nabij als Jasper wakker wordt en de laatste actie van de overburen gadeslaat vanuit de toren, die net als die van de overburen de slaapkamer is. Aan de overkant prijken achter de ramen van de toren twee grote foto’s. Jasper en Jantine zijn er goed op te zien. Naakt. In een seksclub. Niets verhullend.
Boris en Deborah zijn sinds vanochtend op vakantie. Hun autoclaxon maakte Jasper wakker. Even aanbellen, even de foto’s weghalen lukt niet zomaar. Daar is meer voor nodig. Zeker omdat de tijd dringt en terwijl ze verschillende pogingen doen een dode valt.”

 

Omslag

Op 30 november samen met Wessel van der Steen-Blei​ op bezoek geweest bij RijnIJssel afdeling Media. Naar aanleiding van een prijsvraag maakten de leerlingen van het tweede jaar covers voor mijn volgend jaar te verschijnen boek genaamd Vredebreuk.
We wisten niet goed wat we konden verwachten en waren daarom positief verrast over de kwaliteit. Heel mooi wat de leerlingen hebben gemaakt. We twijfelden tussen een aantal van de covers, maar we hebben onze keuze gemaakt. Volgend jaar gaan we in gesprek met de winnares voor de verdere ontwikkeling van de omslag voor het boek die door haar is ontworpen.